مطالب گوناگون مطالب گوناگون .

مطالب گوناگون

اجرای روف گاردن

 البته برای ترجمه درست تر کلمه Green Roof باید از واژه بام سبز استفاده نمود ، ولیکن در جامعه به آن روف گاردن ، باغ بام و یا سقف سبز نیز گفته می شود.
ولی به صورت کلی تمامی مکان هایی که جهت ایجاد فضای سبز ، نیاز به اجرای زیر ساخت های و لایه بندی های استاندارد ، جهت جلو گیری از آسیب به طبقات زیرین باشد ( کلیه مکان هایی که بر روی سقفی قرار گرفته اند ، که در زیر آن کاربری ، با استفاده از سازه ساختمانی تعریف شده باشد ، مانند سقف پارکینگ ها یا تراس ها در طبقات ) ، از ساختار های اجرایی روف گاردن استفاده می نماییم.
این مکان ها ها می توانند بام ساختمان ، لابی و حتی حیاط های قرار گرفته بر روی پارکینگ ها باشند.
نکته مهم این است که نمی توان با قرار دادن چند گلدان یا مقاطع گلدان شکل بر روی بام ، به آن کلمه روف گاردن یا بام سبز را اطلاق نمود.

تاریخچه روف گاردن :

شروع استفاده از بامهای سبز به هزاران سال قبل باز می گردد ، که در سقف خانه های بابلی قابل مشاهده بوده. با این وجود منشا اصلی پیدایش روف گاردن یا همان بام سبز به دوره بابلیان باز می گردد. ولی پیشرو و بنیان گذار این صنعت را می توان کشور آلمان دانست . در آلمان تعداد زیادی از خانه ها و با هدف کاهش مصرف انرژی از این صنعت استفاده می نمایند.
با توجه به افزایش روز افزون ساخت و ساز و تخریب فضا های سبز در جهان ، طبیعت دچار تغییرات بسزایی شده ، که بشر را بدان داشت تا جهت جلوگیری از این زوال سریع و زود هنگام ، رو به سازه های پایدار و ساختمان های سبز آورده، تا فضا های سبز از دست رفته را باز احیا نمایند. روف گاردن ها یکی از مهم ترین عناصر جهت باز احیا سازی طبیعت از دست رفته و نجات جهان می باشند .
امروزه ، صنعت روف گاردن مورد توجه بسیاری از سازندگان و خریدران ملک در سرتا سر جهان شده . در اروپا از روف گاردن بیشتر به دلایل اقتصادی به ویژه در زمینه صرفه جویی در مصرف انرژی مورد توجه می باشد . همچنین در کشور های صنعتی، که برای توسعه خود دست به تخریب محیط زیست زده اند، روف گاردن جایگزینی مناسب جهت باز سازی فضا های سبز از دست رفته می باشد.

روف گاردن در ایران علاوه بر موارد فوق ، جنبه های بصری ، تجملاتی ، مصرفی و کاربردی بیشتری به خود گرفته. با افزایش قیمت املاک و مستغلات در کلان شهر ها به ویژه در تهران و شهر های پر جمعیت ایران ،و از طرفی نبود سرانه فضا های سبز مناسب ، باعث شده روف گاردن به یکی از مهمترین آپشن های کاربردی در ساختمان های لوکس بدل شود .
ساختمان ساز ها جهت ایجاد جذابیت بیشتر ، سعی بر آن دارند نقاط ضعف مشاعات ساختمان خود را با استفاده از فضای بلا استفاده بام پر نموده و ساختمان را با امکانات بیشتر به نمایش درآورند.
از طرفی خریداران املاک ، با احساس نیاز به گذارن اوغات خود با خانواده و دوستان ، در محیطی سبز و با طراوت ، به دنبال ساختمان هایی با فضای روف گاردن متفاوت می گردند ، و با یک تیر دو نشان زده و آنها را از خرید باغ و ویلا در مناطق خوش آب و هوا و صرف هزینه مازاد برهاند .

اجرای روف گاردن بر بام ساختمان می تواند فواید بسیاری داشته باشد که به دو دسته مزایای اقتصادی روف گاردن و مزایای زیست محیطی تقسیم می شوند که در زیر به آنها اشاره خواهد شد.

طراحی روف گاردن (بام سبز )
طراحی روف گاردن تبلوری زیبایی بر بام ساختمانهای شهریست که برگرفته از مجموعه ای از تخصص ها و دانش هاست. در واقع با ترکیب علم و هنر و تلفیق تخصص هایی همچون معماری، عمران، سازه، گیاه شناسی و کشاورزی و دانش پایه اکوسیستم می توان آثاری زیبا و جاندار را بر بوم بام خانه ها طراحی نمود.
به زبان ساده طراحی روف گاردن ( بام سبز) به نحوه چیدمان صحیح امکانات کاربردی ، المان ها ، گیاهان و مسیر ها حرکتی می باشد. در طراحی مسیر ها باید از اصول اصلی در زمینه طراحی لنداسکیپ بهرهمند شد که خود بستگی مستقیم به سبک طراحی روف گاردن (بام سبز) خواهد داشت .
آنچه طراحی بام سبز را با مشکل مواجه می سازد، محدودیت ها و ملاحضات اجرایی و سازه ای پیش رو می باشد. طراحی روف گاردن نیازمند همکاری متخصصین در کنار هم بوده تا با رفع محدودیت ها ، و اجرایی بودن ساختار های استاندارد در کنار زیبایی شناسی و معماری سبز یک اثر مانا را خلق نمایند.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۴۸:۱۵ توسط:admin موضوع: نظرات (0)